Alte obiective

Rezervaţia paleontologică de la Budacu de Jos

Rezervaţia paleontologică de la Budacu de Jos se întinde pe 20 de hectare. Rezervaţie naturală paleontologică care are floră ponţiană în marne (roca sedimentara argiloasa), marne tufotice şi tufite andezice. Flora este prezentă prin resturi incarbonizate de plante. Au fost identificate 8 nivele floristice ce conţin specii Miocen superioare de arbuşti şi arbori. Suprafaţa ocrotită este de un hectar.

Turn roman din Sat Simionesti

Turnul roman din satul Simionesti se afla pe dealul care domina valea Budacului-Magura. Turnul,incadrat in categoria fortificatiilor, dateaza din epoca romana, secolul II-III si face parte din Repertoriul Arheologic National al Romaniei.

Trasee turistice
Budacu de Jos- sat Budus – Dealurile Bistritei – dealul Cetatea/raul Budac si raul Budus – rezervatie naturala floristica – poiana cu lalele pestrite.

Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial din Galatii Bistritei

Obeliscul memorial este amplasat în centrul localităţii Galatii Bistritei, fiind dezvelit în anul 1935, pentru cinstirea memoriei eroilor români din Primul Război Mondial. Monumentul, cu o înălţime de 4,9 metri, este realizat din piatră şlefuită şi beton, fiind împrejmuit cu un gard din sârmă. Inscripţiile originale de pe monument au fost distruse în timpul ocupaţiei hortiste, însă, din evidenţele Bisericii Ortodoxe din comună, rezultă că în Primul Război Mondial au căzut la datorie un număr de 52 eroi.

Lacul Tonciu

Lacul Tonciu sau Balta Tonciu ,cum o denumesc localnicii,se afla la 20 de km de Bistrita, in comuna Galatii Bistritei,satul Tonciu. Dupa Herina, in intersectia spre Lechinta si Galatii Bistritei se merge inainte pe drumul pietruit aproximativ 2 km, se trece prin satul Tonciu si pe drumul de Sangeorzu Nou si se ajunge la balta. Balta lac Tonciu este de patru hectare,deschis din anul 2004 iar pescuitul se face cu trei bete. Aceasta reprezinta o oaza de liniste deplina, relaxare, un loc ideal pentru odihna si recreere, atat pentru pescarii amatori, cat si pentru iubitorii de natura.